DOC Legătura dintre opoziţia „pro-europeană” de la Chişinău, Veaceslav Platon şi femeia expulzată din UE pentru legături cu serviciile speciale ruseşti

20 august 2018

DOC Legătura dintre opoziţia „pro-europeană” de la Chişinău, Veaceslav Platon şi femeia expulzată din UE pentru legături cu serviciile speciale ruseşti DOC Legătura dintre opoziţia „pro-europeană” de la Chişinău, Veaceslav Platon şi femeia expulzată din UE pentru legături cu serviciile speciale ruseşti

Acum o săptămână Ludmila Kozlowska, ucraineanca originară din Crimeea anexată de Rusia în 2014, a fost expulzată din UE în baza unei alerte a serviciilor poloneze în Sistemul Informaţional Schengen (SIS). Motivul deportării – ameninţare la securitatea Poloniei. În acest material vom deconspira legăturile Ludmilei Kozlowska, cu reţeaua agentului FSB Veaceslav Platon. Vom demonstra activitatea diversionistă a acesteia în serviciul Kremlinului nu doar împotriva Poloniei, dar şi împotriva Ucrainei şi Republicii Moldova. Vă vom arăta în exclusivitate biletele avia cumpărate de fundaţia Ludmilei Kozlowska pentru Alexandru Machedon, alţi lideri ai opoziţiei aşa-zis „pro-europene”, dar şi apropiaţilor şi membrilor familiei lui Platon.

Dosar. Ludmila Kozlowska este preşedintele ONG-ului „Open Dialog”, înregistrat în anul 2009 în Polonia, care s-a remarcat printr-un lobby activ în faţa instituţiilor europene în favoarea mai multor personaje dubioase din spaţiul Estic, considerate agenţi de influenţă ai Rusiei. Serviciile poloneze leagă organizaţia Kozlowskăi, considerată la Varşovia think tank diversionist anti-polonez şi anti-ucrainean, finanţat şi dirijat de serviciile speciale ruseşti, de numele oligarhului kazah Mukhtar Ablyazov. Miliardarul ruso-kazah a fost condamnat definitiv şi irevocabil la 19 martie 2013 de Înalta Curte de Justiţie de la Londra pentru escrocherii financiare şi devalizarea BTA Bank din Kazahstan.

Conform investigaţiilor jurnalistice publicate în presa poloneză, prezentate în decembrie 2017 şi în Parlamentul European, fratele Ludmilei Kozlowska, Piotr Kozlovsky, principalul finanțator al ONG-ului, este proprietar al unei firme din Crimeea, anexată ilegal de Federaţia Rusă, care furnizează utilaje pentru submarine nucleare rusești, ”ZSS Mayak”, aflată sub controlul FSB de la Moscova. Fundaţia Ludmilei Kozlowska a mai primit donații și de la cetățenii Federației Ruse Andrei Brovcenko și  Arkadi Agarkov, care conduc companii subsidiare ale „ZSS Mayak” de pe teritoriul Rusiei. Unica replică formulată de Kozlowska la acuzaţiile autorităţilor poloneze a fost: „ONG-ul nu este responsabil de verificarea provenienţei finanţărilor sale”.

După reţinerea la 25 iulie 2016 la Kiev de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a agentului FSB Veaceslav Platon şi extrădarea acestuia în Republica Moldova, Ucraina şi Republica Moldova au devenit principalele ţinte ale Kozlowskăi. ONG-ul acesteia s-a remarcat printr-un lobby agresiv pe culoarele instituţiilor europene împotriva Ucrainei şi Republicii Moldova, dar şi prin implicarea directă în finanţarea unor proiecte diversioniste puse în aplicare la Chişinău, în societatea civilă, mass-media şi politic. 

Kozlowska a negat în permanenţă orice legătură cu agentul FSB Veaceslav Platon, acuzat de diversiuni economice împotriva Republicii Moldova şi Ucrainei, invocând exclusiv grija pentru respectarea drepturilor omului. Respectiv, atât propagandiştii, cât şi politicienii de la Chişinău acuzaţi de legături cu Kozlowska au negat şi ei cu vehemenţă orice legătură cu ONG-ul celei expulzate din UE şi finanţarea dubioasă a acesteia.

Probele sunt cele care tranşează dubiile şi disputele, separă Adevărul de minciună şi sparg o nouă legendă elaborată cu sârguinţă de strategii FSB. Şi doar probele sunt cele care trebuie să stea la baza exerciţiilor de discernământ. Respectiv, publicăm o nouă porţie de FSB Leaks, ajunse la noi din cele mai întunecate colţuri ale internetului. Acestea sunt de maxim interes public, nu doar pentru Chişinău, dar şi pentru Kiev şi Varşovia.

Astfel, la 19 noiembrie 2016, la câteva luni de la arestarea lui Platon la Kiev şi extrădarea lui la Chişinău, coordonatorul Fundaţiei Ludmilei Kozlowska „Open Dialog” responsabil de logistică, Rafal Matouszek expediază de pe e-mailul său, rafal.matouszek@odfoundation.eu, pe o enigmatică adresă de e-mail, sarmana.moldova17@outlook.com, două bilete de avion, pe numele lui Egor Platon şi Artiom Platon, pentru cursa companiei „Belavia” Odessa-Minsk, Minsk – Sankt-Petersburg (vezi DOC).

 

 

4 luni mai devreme, la 26 iulie 2016, RISE Moldova scria că Artiom Platon este fiul lui Veaceslav Platon care devenise în mod miraculos acţionar la „Moldova Agroindbank”. Ceva mai devreme, în mai 2016, presa de la Chişinău scria şi despre Egor Platon, un alt fiu al lui Veaceslav Platon, care intenţiona să cumpere 40% din acţiunile aceleiaşi „MAIB”.

Cu doar 6 zile mai devreme, pe 13 noiembrie 2016, de pe acelaşi e-mail al coordonatului logistic al Ludmilei Kozlowska, Sarmana.Moldova  primeşte tichetul de îmbarcare pentru rutele avia din data de 14 noiembrie 2016 Otopeni, Bucureşti – Frankfurt, Frankfurt – Varşovia pe numele cetăţeanului României Svetlana Platon (vezi DOC).

 

 

Este nimeni altcineva decât fosta soţie a agentului FSB Veaceslav Platon, fapt confirmat la data de 15 noiembrie 2016, printr-un e-mail expediat de Sarmana.Moldova lui Rafal Matouszek.

 

 

Peste doar câteva zile, la 22 noiembrie 2016, de pe acelaşi e-mail al lui Rafal Matouszek, în acelaşi inbox, al Sarmanei.Moldova, ajunge un alt bilet avia, pentru exact aceiaşi cursă, a aceleiaşi companii „Belavia”, pe ruta Odessa – Sankt-Petersburg cu escală la Minsk, pe numele lui Constantin Ursachi (vezi DOC). Constantin Ursachi este fost secretar al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice din raionul Cahul şi membru al Comitetului Central al Partidului Comunist al RSSM, racolat de KGB încă în perioada Uniunii Sovietice.

Peste alte 7 zile, la 30 noiembrie 2016, de pe acelaşi e-mail al coordonatorului logistic al Fundaţiei Ludmilei Kozlowska, în adresa aceleiaşi Sarmana.Moldova este expediat biletul avia tur-retur pentru data de 3 şi 4 decembrie 2016 la cursa companiei „Air Moldova” Chişinău – Domodedovo, Moscova pe numele lui Alexandru Machedon, directorul companiei moldoveneşti Star Net şi fost şef al staffului lui Andrei Năstase, preşedintele partidului „Platforma DA” (vezi DOC).

 

 

Peste încă o săptămână, la 8 decembrie 2016, Sarmana.Moldova primeşte de pe acelaşi e-mail al Fundaţiei „Open Dialog” două bilete avia la cursa companiei „Air Moldova” pe ruta Chişinău – Frankfurt pentru data de 12 decembrie 2016, pe numele lui Eduard Rudenko şi Alexei Tulbure. Eduard Rudenko este nimeni altul decât avocatul agentului FSB Veaceslav Platon, iar Alexei Tulbure este activist civic filorus de la Chişinău, fost reprezentant al Republicii Moldova la ONU şi Consiliul Europei în timpul guvernării comuniste a lui Vladimir Voronin (vezi DOC).  

La aceiaşi dată, 8 decembrie 2016, Sarmana.Moldova, dar şi Ludmila Kozlowska (lyudmylakozlovska@odfoundation.eu), primesc de pe acelaşi e-mail bilete avia pentru ruta Praga-Frankfurt, pentru aceiaşi dată, 12 decembrie 2016, pe numele preşedintelui Fundaţiei Ludmila Kozlowska şi a Anei Ursachi (vezi DOC). Aici obţinem ultimul element de puzzle, datorită căruia  putem vedea întregul tablou al păienjenişului, respectiv înţelegem cui îi aparţine enigmaticul inbox cu nickname sugestiv, sarmana.moldova17@outlook.com, Sarmana.Moldova este de fapt SarmAna, avocata Ana Ursachi, nimeni alta decât fiica nomenclaturistului comunist sovietic şi agentului KGB (FSB) Constantin Ursachi. De notat că Ana Ursachi i-a apărat în instanţele de la Chişinău, rând pe rând, pe mai mulţi agenţi de influenţă de la Chişinău ai Federaţiei Ruse, Renato Usatîi, Grigore Petrenko, Veaceslav Platon.

Pentru cei mai sceptici, orice dubiu referitor la posesorul e-mailului sarmana.moldova17@outlook.com este înlăturat de intensul schimb de mesaje cu coordonatorul logistic al Ludmilei Kozlowska, Rafal Matouszek (vezi DOC).

 

 

În continuare, la aceiaşi dată, 12 decembrie 2016, întregul desant al FSB sponsorizat de Fundaţia „Open Dialog” se deplasează cu un autocar al companiei Lufthansa pe ruta Frankfurt-Strasbourg (vezi DOC), pentru a torpila lucrările celei de a treia reuniuni a Comitetului Parlamentar de Asociere UE-RM, care au avut loc la Strasbourg în perioada 14-15 decembrie 2016.

După realizarea cu succes a misiunii diversioniste coordonate de Ludmila Kozlowska, Eduard Rudenko şi Alexei Tulbure se întorc la Chişinău pe data de 16 decembrie 2016, cu ruta companiei „Ukraine International Airlines” Praga-Borispol, Kiev – Chişinău (vezi DOC). Iar Ludmila Kozlowska, împreună cu Ana Ursachi, anunţată în căutare de procuratura de la Chişinău, se deplasează la Varşovia, unde sunt puse la cale noi misiuni diversioniste primite de la serviciile speciale ruseşti. Bartosz Kramek, soţul polonez fictiv al Ludmilei Kozlowska se ocupă de destabilizarea Poloniei, iar Ludmila Kozlowska se concentrează pe diversiuni împotriva Ucrainei şi Republica Moldova, racolând noi şi noi agenţi din mass-media, societatea civilă şi politicul de la Chişinău. Va dura până la 13 august 2018, când... Warszawa nie wierzy we łzy! 

Va urma

@Veaceslav BALACCI